Social Icons

2011. november 27., vasárnap

mIRC leírás + letöltési link



adf.ly használata:
Bejön az oldal, jobb felső sarokba számol visszafele 5mp-ről, ha letelik nyomd meg a "SKIP AD"-ot!

mIRC NNscript letöltése: 

Szövegbázisú csevegőprogram, melynek újabb változatában hibajavítást, illetve számtalan módosítást találunk. A programmal, az úgynevezett IRC-szerverek segítségével különféle szobákban cseveghetünk barátainkkal. Alkalmas adatmegosztásra, speciális scriptet és parancsok segítségével programozhatjuk.



Feltételezve, hogy maga a mIRC program telepítése mindenkinek sikerült, az első lépés, hogy beállítsuk a programot. A fent látott képet a File menüben a Select Serverre (ALT+E) kattintva érhetjük el. Itt négy dolgot kell beállítanunk:
  1. Full Name: Itt adhatjuk az igazi nevünket, de bármi mást is írhatunk.
  2. Email Address: Itt kell megadnunk az email címűnket.
  3. Nickname: Itt adjuk meg a becenevünket, amit használni szeretnénk.
  4. Alternative: Ezt a nevet fogjuk használni, ha az eredeti becenevünk véletlenül már foglalt lenne.
Miután végeztünk a fenti beállításokkal, jöhet a hálózat és szerverválasztás. Az IRC Network felírat alatt válasszuk ki a QuakeNet-et. Ha ezt megcsináltuk, akkor az IRC Server-nél válasszunk ki egy tetszőleges szervert. Itt már nem számít, hogy melyiket választjuk. 


Itt elég annyit beállítani, hogy a User ID-hez beírjuk a becenevünket és bepipáljuk az Enable Identd server-t. Alapjában véve ennyi lenne a mIRC beállítása. Ha megvagyunk, akkor kattintsunk a Connect To Server gombra. Remélhetőleg sikerül felcsatlakozni. Sikeres felcsatlakozáskor elsőként az úgynevezett Status ablakot fogjuk látni és felugrik a Favorites ablak is. Itt adhatjuk hozzá a kedvenc csatijainkat. Ha a felső sorba beírunk egy csatit (pl: #fifa.hu ) akkor egyből csatlakozhatunk is hozzá, de a status ablak segítségével is beléphetünk a csatikra, csak gépeljük be a /join #csati parancsot. (pl: /join #fifa.hu ) 

A továbbiakban azt szeretném bemutatni, hogyan kell Auth-olni (regisztrálni a QuakeNetre). Ez nem feltétlenül szükséges, de ha a későbbiekben szeretnénk egy csatit regisztrálni (pl egy kláncsatit) akkor szükség lesz rá. Ezt a következő paranccsal tehetjük meg:
/msg Q HELLO sajat@email.cim sajat@emailcimmegegyszer

Lehetőleg ne legyenek speciális karakterek a nevünkben. Elképzelhető, hogy valaki már beregisztrálta ezt a nevet, akkor kénytelenek leszünk egy másikat választani. (Később bármi lehet a nevünk, nem kell mindenképpen az authnevet használni) Tegyük fel, hogy Q bot elfogadta a regisztrációnkat. Ebben az esetben hamarosan kapunk majd egy emailt, amiben lesz egy link. 

Nyissuk meg és ott erősítsük meg a regisztrációnkat. Ezután kapunk valami ilyesmit:
/auth authnev jelszo
Ezt soha senkinek se mutassuk meg, mert visszaélhetnek vele. Amennyiben nem tetszik az a jelszó, amit a QuakeNet generált nekünk vagy a későbbiekben esetleg elfelejtettük volna a jelszavunkat, használjuk a következő parancsokat:

/msg Q NEWPASS jelszo uj jelszo uj jelszo
/msg Q REQUESTPASSWORD email@cimem.hu
Ha megvan az authunk, akkor célszerű mindig beautholni, amikor elindítjuk a mIRC-et. Ezt megtehetjük úgy, hogy minden indításkor beírjuk, de sokkal egyszerűbb megoldás, ha az Optionsban megkeressük a képen is látható Perform gombot. Amúgy itt érdemes bepipálni a Connect on Startup-ot, így nem kell indításkor manuálisan kapcsolódni a QuakeNet szerverhez.


 Azok a parancsok, amiket a Perform-ban adunk meg, felcsatlakozás után egyből végrehajtódnak. Ide kell beírnunk a /auth authnev jelszo -t is, de akár azokat a csatikat is, amelyekre szeretnénk automatikusa fellépni (pl: /join #fifa.hu )

Néhány hasznos parancs ami jól jöhet:
  • /nick újnicked (nicked cseréje)
  • /amsg üzenet (az üzeneted az összes csatornán megjelenik(maximum köszönésnél használd))
  • /j #csatorna (fellép egy csatornára)

Facebook Comments